

Diversity plaza
We leven in een tijdperk van diversiteit en inclusie. Dit vraagt om de ontwikkeling van nieuwe leefomgevingen.
Diversiteit is echter niet meer een hutspot, maar een salade met een lekkere dressing c.q. totaalsmaak terwijl ieder onderdeel zijn eigen smaak houdt. Zo denken we dat er markt is voor de bouw van:
Klein Paramaribo. Een replica van het houten witte koloniale stadshart van Paramaribo in bijvoorbeeld Zeeland of Flevoland. Dat is een plek om in Surinaamse sferen te wonen, winkelen en te recreëren. Met Surinaamse muziek, klederdrachten, eten, zang en dans, cultuur, folklore en vermaak. Een soort Volendam maar dan ‘Volendam met kerrie’. Met een visvijver waar je kunt vissen op Surinaamse vissen, zoals de kwiekwie en de krobia. Met een replica van Fort Zeelandia ( als Slavernijmuseum), het gouverneurspaleis (als hotel en trouwlocatie), feestzalen etc. Met een replica van een schip van de WIC, de West Indische Compagnie, te bouwen door straatjochies (m/v).
Klein Batavia. Een replica van koloniaal Nederlands Indië. Een soort Volendam met ketjap. Dat is een plek om in Indische sferen te wonen, winkelen en te recreëren. Met Indische (van krontjong tot Anneke Gronloh) muziek, klederdrachten, eten, zang en dans, cultuur, folklore en vermaak. Met een replica van een VOC-schip (te bouwen door straatjochies m/v) en VOC-fort. Met een Nederlands Indisch Museum en een vestiging van de Nederlands-Indonesische Kamer van Koophandel waar je terecht kunt voor advies over zakendoen met Indonesie. Daar willen we ook filialen van huidige Indonesische multinationals in vestigen.
Meerdecenniawijk. In deze nieuwe wijk worden huizen gebouwd en ingericht in de stijl en sfeer van een decennium:
Wijk 1920. Gebouwd en ingericht in de stijl van de roaring twenties. Je huurt kleding uit die tijd en loopt daarin rond, er rijden alleen auto’s (origineel of replica’s) uit die tijd. Alles is gemeubileerd, gestoffeerd en aangekleed in art deco, art nouveau etc. Je bent dus helemaal terug in de oude tijd. Met recepten uit die tijd, muziek, cabaret, theater, films etc.
Wijk DDR. Met input van het huidige DDR Museum van prof Friso de Zeeuw wordt een wijk uit de DDR-tijd gereconstrueerd, met Trabantjes, kleren, spullen etc. uit die tijd. Je herbeleeft het oude communisme.
Wijk 1960. Een reconstructie van de mooiste architectuur uit de jaren zestig, met auto’s, scooters, design, boeken etc. uit die tijd. Muziek, zang en dans. Beatles, Rolling Stones etc. die als hologrammen concerten geven. Hippies, seks, drugs&rock’n’roll.
Wijk 1970. Een reconstructie van de mooiste jaren zeventig architectuur. Met auto’s, scooters, design, boeken etc. uit die tijd. Muziek, zang en dans. ABBA, Elton John, Robert Long, David Bowie, Freddy Mercury & Queen etc. die als hologrammen concerten geven.
Wijk 1980. Een reconstructie van de eighties met muziek, mode en meer uit die tijd. En hologrammen die concerten geven van Tina Turner, Michael Jackson, Donna Summer en andere sterren uit die tijd.
Dit is allemaal leuk voor (binnen- en buitenlandse) toeristen die zonder ver te vliegen meer beleving in ons land kunnen opdoen. Maar ook leuk voor senioren om jeugdherinneringen op te halen.
Project Gallery





